Friss hírek

Xubuntu 32 bit Itt a harmadik frissítés Szkript alapú hangolás DualBoot rendszerek Nyugdíjazzák a Gorillát! Továbbfejlesztett Inkscape Ismét Madagaszkár Az Inkscape renoválása Korábbi híreink

Ajánlások

Ubuntu.COM Ubuntu.HU Gnome.ORG LibreOffice.COM Inkscape.ORG Krita.ORG

Híroldalak

omg! ubuntu! FOSS Linux It's FOSS Debug Point Full Circle Magazine (EN) Full Circle Magazine (HU) TecMint MakeTech Easier Linux Capable Hasznos cikkek

Egyéb oldalak

Ubuntu Releases Ubuntu Releases (NIIF) DistroWatch Linux Config Linux Journey

Használt gépek

Computer Imperium Furbify Jebeto

Online kapcsolat

Konzultáció

Itt a harmadik frissítés

Készítve: 2021. augusztus 28.

... azaz megjelent az Ubuntu 20.04.3 LTS (focal fossa) telepítőkészket!

Pár nappal ezelőtt (a belső problémák leküzdése után) megjelent a Focal Fossa, vagyis az Ubuntu 20.04 operációs rendszer újabb PONT kiadása, ami immár a harmadik. A szokásoknak megfelelően a frissítéseket rendesen végrehajtó felhasználók, már ezt megelőzően több mint egy hete tapasztalhatták, hogy rendszerük verziószáma 20.04.3 LTS, azaz a frissítések szintjén már elérhetők voltak az új elemeket, de önálló telepítőkészlet (ISO fájl) csak most lett belőle.

Ubuntu 20.04.3 LTS

Neofetch => Ubuntu 20.04.3 frissítés működésben

Az Ubuntu CD/DVD telepítőképeit tartalmazó tárolóban nem csak a jelenlegi ISO fájl, hanem minden Ubuntu által összeállított telepítőkészlet elérhető, természetesen a legfrissebb LTS verzió is.

A változásoknak megfelelően frissült az Ubuntu Linux hivatalos verziók letöltési oldala is, amely ezen a hivatkozáson keresztül érhető el!

Milyen dolgok frissültek a 20.04.3 LTS kiadásban?

A szokásos elemek azok, amelyek a 20.04 megjelenése óta frissültek a Focal Fossa kiadásában. Azaz a 'pont' frissítések tartalmaznak minden olyan frissítést, amelyek a fő kiadás első megjelenése óta elérhetővé vált a tárolókon keresztül. Így amennyiben ezzel az új ISO készlettel telepíti új rendszerét, akkor elmarad a nagy mennyiségű frissítések letöltése és telepítése.

Az alábbi fontosabb frissítéseket tartalmazza a 20.04.3 LTS kiadása


A frissítések teljes is részletes elemeit az Ubuntu Wiki alábbi oldalán találhatja meg.

A teljesség igénye nélkül, frissítésre és javításra kerültek az alábbiak:

1987 óta vagyok informatikus. 17 évig tanítottam alkalmazott informatikát. 2009 óta használok több gépen is különféle Ubuntu Linux operációs rendszert. Ezt az oldalt szórakozásból, a kezdő Ubuntu használók támogatása érdekében gondozom.