Rendezvények

OnLine

Ubuntu - 2021.04.25

Oktatóvideók

Linux kezdő videók Ubuntu Linux videók Debian GNU/Linux videók Xubuntu 32 bites videók Egyén Linux videók Inkscape videók

Oktatás és konzultáció

Weboldalam alapvető célja, hogy a Linux világán belül az Ubuntu életérzéssel ismerkedők számára segítséget nyújtson a tájékozódásban. Az ismeretek és a tudás átadása egy weboldalon alapvetően írott szövegek formájában lehetséges. Ezt egészíthetik ki az oldalba ágyazott videók, amelyek során már nem csak látható, hanem esetleg már hallható is a „mondanivaló”.

Önálló tanulás

Ismeretenyag önálló feldölgozása

Konzultációk

A tanulási folyamatok során azonban szinte minden esetben elérünk egy olyan pontra, amikor már kérdéseink lennének, de nincs aki válaszoljon rájuk. Ennek a megoldására jó a személyes, vagy kiscsoportos konzultáció. Terveim szerint az oldal használói számára megfelelő számú érdeklődő esetén videókonferencia formájában rendszeresen időt szeretnék biztosítani arra, hogy a felmerült kérdéseiket megválaszoljam. Ennek technikai részleteivel kapcsolatosan még egyelőre nekem is csak kérdéseim vannak, de amint sikerül rendeznem, ezt a fajta kommunikációt is, akkor el fogom indítani a heti vagy kétheti rendszeres jelentkezést ebben a formában.

Képzés, kérdések és válaszok

Tanulási folyamatba ágyazott konzultációs lehetőség online módon

Rendezvények

Sajnos a világ az utóbbi két évben nem abba az irányba megy, amikor az emberek kisebb, nagyobb csoportokban összejöhetnek és megbeszélhetik dolgaikat. Az önképzés lehetősége fontos dolog. A távkapcsolatok ennél kicsit több személyes kötődést képesek kialakítani az emberek között. De abban biztos vagyok, hogy a fizikai, személyes találkozásokban annyi plusz lehetőség rejlik, amely alapjaiban képes megváltoztatni a kötődést egymáshoz és ahhoz a dologhoz, amely mindannyiunk számára fontos. Éppen ezért a veszélyhelyzet jelentős csökkenését vagy megszűnését követően két-három havonta szeretnék rendezvényeket tartani. Ezek során akár tanfolyam, akár stúdiómunka vagy akár konferenciaszerűen lehetőség lenne arra, hogy ismereteinket elmélyítsük az Ubuntu és a hozzá kapcsolható témakörökben. Ennek jelenleg még az alapjai sem tisztázottak számomra azért csak mint egy távoli jövő lehetőségét említem meg.

Személyes találkozók, rendezvények

Tanfolyamok, stúdiómunka esetleg adott témában konferencia szervezése

Oktatóvideók

Ami azonban már elindult és több eleme is létezik, az a videós oktatóanyagok. A MyBuntu weboldalon eddig is találkozhattatok videókkal, amelyek segítettek folyamatában is bemutatni mindazt, ami a szöveges részben megjelent. Azonban most több olyan videó is elkészült, amelyhez nincsen semmilyen szöveges tartalom a weboldalon. Így ezek ettől függetlenül, de mindenféleképpen ezt kiegészítve biztosítanak további tanulási lehetőséget azok számára akiket érdekelnek a feldolgozott témák.

Akik már találkoztak a Youtube csatornámmal, azok már láthattak pár általam készített videót. Ezekben azonban nem volt semmilyen tematikus rend. Mindegyik valami olyasmiről készült, ami számomra érdekes volt és ezért szerettem volna megosztani másokkal is. Ezek után azonban egyrészt tematikusan, másrészt sorozatszerűen fogok feldolgozni bizonyos témákat. Első körben két területen kezdtem el az ismeretek feldolgozását. Az egyik maga az Ubuntu operációs rendszer és annak használata. A másik terület pedig az Inkscape vektorgrafikus program, amely az egyik legkedvesebb alkalmazásom. Ezen két témakörhöz már most is több videó elérhető a Youtube csatornám kínálatában.

Oktatóvideók és videósorozatok

Youtube videócsatorna tematikusan szervezett videósorozatokkal

Kellemes keresgélést és videózást kívánok minden érdeklődő számára!